“Alkimisti” – Paulo Coelho

Romani që Alkimisti - Paulo Coelho bëri bujë në dekadat e fundit, gjithsesi se duhet të jetë në listën e romaneve të lexuar. ‘Alkimisti’ nga shkrimtari brazilian Paulo Coelho, është publikuar për herë të parë në vitin 1988. Është bestseller ndërkombëtar, me mbi 100 milion kopje të shitura, i përkthyer në mbi 70 gjuhë të ndryshme.

Personazh kryesor është Santiagoja dhe e gjithë historia e romanit përqendrohet në legjendën e tij vetjake. Një ëndërr që përsëritej ishte shtysë që ky bari i thjeshtë të marr rrugëtimin që do t’ia ndryshonte jetën. Gjatë udhëtimit ai mori mësimet e jetës; Mësoi gjuhën e botës dhe t’i besoj intuitës së tij, pra, të ndjek shenjat.

Një thesar që ai ëndërronte në pirmaidat e largëta të Egjiptit, i dha guximin e largimit nga vendlindja e tij, Andaluzia – Spanjë. Ç’farë thesari do të gjejë Santiago në shkretëtirat egjiptiane?!  Ndjekja e një ëndërre mund të të shpien në realizimin e një tjetre. Kurse, dëgjimi i zërit të zemrës nuk mund të jetë zhgënjyes.

Thënje motivuese nga romani :
“And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.”
“When we love, we always strive to become better than we are. When we strive to become better than we are, everything around us becomes better too.”
“Tell your heart that the fear of suffering is worse than the suffering itself. And that no heart has ever suffered when it goes in search of its dreams. ”
“Remember that wherever your heart is, there you will find your treasure.”

Përgatiti: Teuta Reçi & Luleza Ziba
(Studente të drejtimit Komunikim ndërkombëtar)